Производители
Решения за
ακμήπροβληματικό δέρμαАкнеБелези с различен произходВируси и бактерииЕжедневна грижа за кожата на кракатаЕжедневна грижа за кожата на ръцетеЗа мазна и тънка косаЗа фина и тънка косаЗагрубяла кожа, напукани петиИзтощена, третирана косаКожа, която се нуждае от повече еластичностКожа, която се нуждае от подхранванеКожа, която се нуждае от почистванеКожа, която се нуждае от почистванеКожа, която се нуждае от стягане и повече еластичностКожа, която се нуждае от хидратацияКожата на тялотоКомбинирана кожаКосопадЛеки изгарянияНеправилна пигментацияНормална до мазна косаПоддържа нормалното зрениеПодути стъпалаПроблемна кожаПростуда, умораПърви симптоми на раздразнено гърлоПърхотРазширени вениСлънцезащитаСтавни болкиСтрииТретирана и изтощена косаУморена, стресирана кожаУморени крака и стъпалаФизическо претоварванеЦелулитЧувствителен скалпЧувствителна кожаЧувствителност към студа, студени крайници
Колко рано е твърде рано за антиейдж грижа?
Виж в по-голям размер
5 Април 2019

Рано или късно всички се сдобиваме с тях: бръчките! Все пак таим надежда, че ще успеем да забавим появата им поне с мъничко, ако започнем с антиейдж козметика достатъчно рано. Веднага изниква въпросът: какво означава „достатъчно рано“?

Още около навършването на 25 години кожата започва да губи част от своята еластичност и способността си да задържа влагата, с което първите бръчици стават видими. Но възрастовият фактор далеч не е единственият, който трябва да вземем предвид. Процесът на стареене се влияе и от околната среда, ежедневният стрес, от режима на хранене и движение, от типа кожа и – разбира се – от козметичната грижа.

Не избягвайте антиейдж продуктите, защото ви е „твърде рано“ и смятате пачия крак, гневните и назолабиални бръчки за далечна перспектива. Голяма част от обозначената като антиейдж козметика всъщност е предназначена за всеки тип кожа, не само за зрялата. Защото, да го кажем направо – по-ефективна е борбата за запазване на здравия и младежки вид на кожата, отколкото за туширане на вече появилите се признаци на стареене. Разбира се, има някои съставки, които не са препоръчителни, преди да навлезете в третото десетилетие. Имайте едно наум и потърсете професионална консултация, ако сте хвърлили око на серум или крем с пептиди, ресвератрол или ретинол.

Как да започнем?

Продуктите, формулирани с хиалуронова киселина и растителни масла, които хидратират и подхранват, са от полза дори за млади момичета. Хиалуроновата киселина увеличава способността на кожата да задържа влага, което й се отразява изключително благоприятно – тя придобива онзи „сочен“, плътен вид, става по-свежа, еластична и силна. За максимален ефект продуктът, на който се спираме, трябва да съдържа хиалуронова киселина с различно молекулно тегло. Хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло стига до нивото на дермата, което й позволява да се бори активно със стареенето на клетките и фотооксидативния стрес. По-големите молекули пък се грижат за хидратацията и еластичността на повърхностния слой на кожата и повишават защитната и бариера. Така кожата е по-малко уязвима, по-здрава и сияйна.


Незаменимо оръжие на добрата антиейдж грижа е превенцията срещу ултравиолетовите лъчи и градското замърсяване
. Изложени сме на вредни влияния всеки ден – слънчеви изгаряния, мръсен въздух, силен вятър, свободни радикали... Освен възможните неприятни последици за здравословното ни състояние, ултравиолетовите лъчи са първата причина за преждевременно стареене. Те унищожават колагена и еластина, основните градивни частици на съединителната тъкан. В резултат кожата губи свежест и сочност, отпуска се, а фините линии и бръчиците вече не са факт от необозримото бъдеще, а от днешния ден…  Не бива да забравяме, че дори краткото излагане на слънце без добра защита води до поява на свръхпигментация и забавя процеса по обновление на клетките – кожата става с неравномерен тен и неравна повърхност.

И последно, нека припомним, че антиейдж грижата е комплексно понятие, много по-широко от избора и приложението на подходяща козметика. Да живеем антиейдж означава да се храним добре, да спим достатъчно, да спортуваме – малко неща са толкова полезни за кожата, колкото активното кръвообращение. И да пием вода, кожата ни я обожава. Такъв режим на живот, подкрепен от внимателно подбрана антиейдж козметична грижа е в основата на младата и сияйна кожа. Никога не е твърде рано да започнем.