Производители
Решения за
ακμήπροβληματικό δέρμαАкнеБелези с различен произходВируси и бактерииЕжедневна грижа за кожата на кракатаЕжедневна грижа за кожата на ръцетеЗа мазна и тънка косаЗа фина и тънка косаЗагрубяла кожа, напукани петиИзтощена, третирана косаКожа, която се нуждае от повече еластичностКожа, която се нуждае от подхранванеКожа, която се нуждае от почистванеКожа, която се нуждае от почистванеКожа, която се нуждае от стягане и повече еластичностКожа, която се нуждае от хидратацияКожата на тялотоКомбинирана кожаКосопадЛеки изгарянияНеправилна пигментацияНормална до мазна косаПоддържа нормалното зрениеПодути стъпалаПроблемна кожаПростуда, умораПърви симптоми на раздразнено гърлоПърхотРазширени вениСлънцезащитаСтавни болкиСтрииТретирана и изтощена косаУморена, стресирана кожаУморени крака и стъпалаФизическо претоварванеЦелулитЧувствителен скалпЧувствителна кожаЧувствителност към студа, студени крайници
Визикод – кодът на здравите детски очи
Виж в по-голям размер
10 Юли 2018

Опасността е реална - възрастовата граница на цифровите потребители пада стремглаво. Няколко минути с таблета или смартфона осигуряват забавление за малките и спокойствие за големите – на касата в супермаркета, по време на разговор с приятелка или на плажната хавлия.
И въпреки че вредата от мобилните устройства е общоизвестна, за проблема не се говори достатъчно конкретно. Често се изтъкват просто неточните „увреждане на очите“ и „възможни комуникативни дефицити“.


В последните няколко години обаче редица изследвания заговориха за здравословните вреди от така наречената синя светлина, излъчвана от електронните устройства. При това посочените последици за здравето са плашещо конкретни и напълно доказани – една от тях е ранно развитие на макулна дегенерация.


Макулна дегенерация, или защо е необходимо да предпазим детските очи

Макулната дегенерация е деградация на тъканта на ретината (и в частност, на нейния център - макулата) – най-вътрешната обвивка на окото, чиито фоторецептори улавят и обработват образите. Повишеният оксидативен стрес деактивира процеса по унищожаване на ненужните и повредени протеини в клетките, това води до тяхното натрупване, възпаление и нарушаване на нормалната функция на клетката.
Увреждането на макулата на практика означава постепенна загуба на централно зрение. Вредите се натрупват, процесът е необратим. Заради прекомерното излагане на синя светлина от смартфони, таблети, компютри и изкуствено осветление, той започва все по-рано – още от детска възраст.

На българския пазар доскоро нямаше продукт, който да адресира този проблем при децата.

Bionat Pharma представя: Визикод сироп за очи.

Първата хранителна добавка, специално предназначена за деца, която защитава клетките от оксидативния стрес и поддържа нормалното зрение.
Сиропът съдържа уникална комбинация от макуларни каротеноиди – лутеин и зеаксантин - в достатъчна бионаличност и в стабилна форма. Това са мастноразтворими пигменти и мощни антиоксиданти, които се отлагат в макулата и действат като защитни филтри срещу високоенергийната синя светлина. Те не се синтезират в организма и могат да се получат само чрез храната. Тяхната пословична нестабилност обаче прави набавянето на достатъчни количества само от естествените хранителни източници почти невъзможно. Затова е препоръчително в определени периоди да се приемат и добре формулирани хранителни добавки.

Освен лутеин и зеаксантин, Визикод Сироп за очи съдържа и витамин А и витамин Е, известни с протективната си функция върху зрението.
Визикод Сироп за очи е специално създаден да допадне и на най-малките потребители на смартфони – хранителната добавка е в предпочитаната от децата течна форма и има приятен плодов вкус.

Търсете в аптеките и на bionat.bg