Δωρεάν παράδοση για αγορές άνω των 60€

Безплатна доставка над 60 лв.

0

Нямате артикули в количката.

Колко рано е твърде рано за антиейдж грижа?

Рано или късно всички се сдобиваме с тях: бръчките! Все пак таим надежда, че ще успеем да забавим появата им поне с мъничко, ако започнем с антиейдж козметика достатъчно рано. Веднага изниква въпросът: какво означава „достатъчно рано“?

Още около навършването на 25 години кожата започва да губи част от своята еластичност и способността си да задържа влагата, с което първите бръчици стават видими. Но възрастовият фактор далеч не е единственият, който трябва да вземем предвид. Процесът на стареене се влияе и от околната среда, ежедневният стрес, от режима на хранене и движение, от типа кожа и – разбира се – от козметичната грижа.

Не избягвайте антиейдж продуктите, защото ви е „твърде рано“ и смятате пачия крак, гневните и назолабиални бръчки за далечна перспектива. Голяма част от обозначената като антиейдж козметика всъщност е предназначена за всеки тип кожа, не само за зрялата. Защото, да го кажем направо – по-ефективна е борбата за запазване на здравия и младежки вид на кожата, отколкото за туширане на вече появилите се признаци на стареене. Разбира се, има някои съставки, които не са препоръчителни, преди да навлезете в третото десетилетие. Имайте едно наум и потърсете професионална консултация, ако сте хвърлили око на серум или крем с пептиди, ресвератрол или ретинол.

Как да започнем?

Продуктите, формулирани с хиалуронова киселина и растителни масла, които хидратират и подхранват, са от полза дори за млади момичета. Хиалуроновата киселина увеличава способността на кожата да задържа влага, което й се отразява изключително благоприятно – тя придобива онзи „сочен“, плътен вид, става по-свежа, еластична и силна. За максимален ефект продуктът, на който се спираме, трябва да съдържа хиалуронова киселина с различно молекулно тегло. Хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло стига до нивото на дермата, което й позволява да се бори активно със стареенето на клетките и фотооксидативния стрес. По-големите молекули пък се грижат за хидратацията и еластичността на повърхностния слой на кожата и повишават защитната и бариера. Така кожата е по-малко уязвима, по-здрава и сияйна.


Незаменимо оръжие на добрата антиейдж грижа е превенцията срещу ултравиолетовите лъчи и градското замърсяване
. Изложени сме на вредни влияния всеки ден – слънчеви изгаряния, мръсен въздух, силен вятър, свободни радикали… Освен възможните неприятни последици за здравословното ни състояние, ултравиолетовите лъчи са първата причина за преждевременно стареене. Те унищожават колагена и еластина, основните градивни частици на съединителната тъкан. В резултат кожата губи свежест и сочност, отпуска се, а фините линии и бръчиците вече не са факт от необозримото бъдеще, а от днешния ден…  Не бива да забравяме, че дори краткото излагане на слънце без добра защита води до поява на свръхпигментация и забавя процеса по обновление на клетките – кожата става с неравномерен тен и неравна повърхност.

И последно, нека припомним, че антиейдж грижата е комплексно понятие, много по-широко от избора и приложението на подходяща козметика. Да живеем антиейдж означава да се храним добре, да спим достатъчно, да спортуваме – малко неща са толкова полезни за кожата, колкото активното кръвообращение. И да пием вода, кожата ни я обожава. Такъв режим на живот, подкрепен от внимателно подбрана антиейдж козметична грижа е в основата на младата и сияйна кожа. Никога не е твърде рано да започнем.

За Бионат
Методи на плащане
Абонирайте се за нашия бюлетин
и вземете 10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря