Δωρεάν παράδοση για αγορές άνω των 60€

Безплатна доставка над 60 лв.

0

Нямате артикули в количката.

Как да осигурим комфорт за очите си при работа с компютър

Във всяка статия, в която се говори за вредата на екраните върху очите, неизбежно се дава съветът да се ограничи времето пред тях. Това безспорно е логично решение, но за жалост трудно приложимо. Все повече от нас прекарват целия си работен ден на компютър, а често и заниманията вечер включват екрана на телевизора или дисплея на телефона. Затова решихме да подберем няколко реалистични предложения, с които може да осигурите комфорта на очите си при продължителна работа с електронни устройства и да запазите нормалното зрение в дългосрочен план.

При продължителен престой пред компютър се развива така нареченият синдом на компютърното зрение. Това понятие обобщава добре познатите негативни последици като често главоболие, болки във врата, напрежение и сухота в очите и трудно фокусиране.

Очилата за компютър облекчават осезаемо тези симптоми благодарение на антирефлексното покритие на стъклата, което отстранява отразяването на светлината и намаляват напрежението в очите. В стъклата от ново поколение се вгражда и син филтър, който предпазва очите от вредното късовълново синьо лъчение, но същевременно пропуска полезната синя светлина в горната част на спектъра, която е от голямо значение за циркадния ритъм.

Видът и позицията на електронното устройство също са от голямо значение за комфорта на очите. Специалистите имат единодушно становище – телевизорите и стационарните (десктоп) компютри, както и лаптопите с голям екран са за предпочитане пред малките лаптопи, таблетите и телефоните. Причината за това е, че втората група устройства се държат твърде близко до очите, което налага фокусиране на неестествено близко разстояние. Дългосрочно това би могло да доведе до конвергенция (събиране на очите) или до развитие на т.нар. конвергентно късогледство. Този риск е по-висок при децата, които по природа са далекогледи, съответно напрежението да фокусират наблизо е по-високо.

Чест проблем при заседяване пред електронни устройства е изсъхването на очите, тъй като неволно намаляваме честотата на мигане – процесът, който се грижи за естественото овлажняване на окото. Появява се усещане за чуждо тяло, зачервявания и сърбеж. Добра идея е да използваме капки за очи, но е важно да имаме предвид препоръката на офталмолозите и да се придържаме единствено към „изкуствени сълзи“. Те не бива да се бъркат с лекарствените препарати срещу различни очни заболявания – приложени на здрави очи, те биха могли да причинят повече вреда отколкото полза.

Можем да подпомогнем нормалното зрение в дългосрочен план с подходяща хранителна добавка, която съдържа лутеин и зеаксантин. Това са макулни каротеноиди, които действат като защитен филтър на макулата (централната част на ретината) срещу вредната синя светлина. Именно това е частта от окото, която отговаря за централното зрение и която се уврежда необратимо в течение на времето. Макулните каротеноиди се срещат и в хранителни източници, но заради недостатъчното количество, характерната им нестабилност и топлинната обработка не можем да знаем дали усвояваме необходимото количество. Лесен и сигурен начин да си набавим необходимите нива на лутеин и зеаксантин е именно с хранителна добавка с високо качествоВизикод съдържа патентования комплекс Lutemax2020® с лутеин и зеаксантин в точното съотношение, в което се срещат и в естествените хранителни източници – 5:1. Специална технология OmniBead™ капсулира каротеноидите в липофилни капсули, което гарантира висока стабилност и пълноценно усвояване.

Визикод за деца над 12 години и възрастни е под формата на сашета с разтворим прах за приготвяне на вкусна напитка. Визикод Сироп за очи е предназначен за деца над 3-годишна възраст, тъй като е в приятна течна форма и плодов вкус.

За Бионат
Методи на плащане
Абонирайте се за нашия бюлетин
и вземете 10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря