Δωρεάν παράδοση για αγορές άνω των 60€

Безплатна доставка над 60 лв.

0

Нямате артикули в количката.

Нощният крем – необходим ли ни е?

Сънят за красота не е мит. Недоспиването не само е неприятно и ни пречи да сме ползотворни и концентрирани в ежедневието, но и винаги се отразява негативно на външния ни вид – появяват се сенки под очите, повяхнал тен и отпусната кожа. Нещо повече – през нощта тялото ни влиза в режим на възстановяване и регенерация на целия организъм и недостигът на сън може сериозно да попречи на тези важни процеси.

Днес ще кажем няколко думи за една съществена, незаменима част от вечерния ритуал за красота, с който помагаме на своята кожа да извлече всички ползи от дългия, здрав сън. Става дума, разбира се, за нощния крем.

Защо ни е нощен крем?

Една от основните цели на нощния крем е да предпази кожата от така наречената трансепидермална загуба на вода (от англ. TEWL) – така се нарича загубата на влага от дермата през епидермиса към повърхността на кожата, от където тя се изпарява през нощта.

Този естествен процес се случва целогодишно, но е особено голям проблем през студените месеци заради времето, което прекарваме в затворени пространства с ниска влажност на въздуха и вътрешното отопление, което често не изключваме дори през нощта. Със сигурност Ви се е случвало да се събудите с опъната, суха, сякаш изпита кожа. Един добър нощен крем би предотвратил това.

Разликата между дневния и нощния крем

Неведнъж сме чували въпроса дали между дневния и нощния крем има някаква значителна разлика или обусловяването на два отделни продукта е просто маркетингов трик. Нека обясним:

Повечето дневни кремове са хидратиращи. Нуждата на кожата от хидратация е безспорна, но тя със сигурност не е достатъчна, за да се справи със загубата на влага през нощта и далеч не всеки хидратиращ крем може да служи като нощен. Разликата се крие в определени съставки, наречени „оклузиви“, които образуват филм върху кожата и по този начин буквално „запечатват“ влагата в нея. Ако тази бариера отсъства, лицето ни ще продължава да бъде изсушавано, независимо колко хидратиращи продукти използваме. Разбира се, съществуват и мултифункционални продукти, които съдържат едновременно хидратанти и оклузиви, което ги прави чудесни по което и да е време на денонощието.

Кои съставки са оклузивни?

Някои от най-популярните оклузивни съставки са пчелен восък, вазелин, какаово масло, кокосово масло, масло от ший и сквален. Типът кожа е основен фактор, който трябва да се вземе предвид при избора. Дамите със суха кожа биха могли да използват всяка съставка без притеснения, докато проблемната изисква предпазливост, тъй като някои съставки биха могли да образуват комедони. Скваленът, както и маслото от жожоба, са напълно сигурен избор. Маслото от ший има малко незаслужена репутация на запушващо пори, когато е в чисто състояние, но в комбинация с други компоненти изпълнява ролята си отлично – при това без този неприятен страничен ефект. Неслучайно се среща в състава на продукти, подходящи за чувствителна кожа.Момичета, надяваме се да сме успели да ви убедим в ползата от нощен крем и да сме улеснили избора ви в морето от продукти. Винаги може да разчитате на немските брандове Кройтерхоф и М.Асам да ви предоставят ефективни продукти на добра цена, формулирани с мисъл и грижа за потребителя.

За Бионат
Методи на плащане
Абонирайте се за нашия бюлетин
и вземете 10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря