Δωρεάν παράδοση για αγορές άνω των 60€

Безплатна доставка над 60 лв.

0

Нямате артикули в количката.

Екстракт от охлюви срещу белези и стрии – наистина ли?

През последните години тенденцията с употребата на охлювената слуз в козметиката набра скорост – в момента тази съставка е също толкова нормален компонент в крема или серума за лице, колкото е и любимата хиалуронова киселина.

Знаете ли обаче, че още в Древна Гърция извлекът от охлюви е бил част от лекарския арсенал? Използвал се е като локално лечение срещу кожни възпаления, дори се е консумирал при кашлица и храносмилателни проблеми! И докато ефективността на вътрешното приложение може да изглежда малко съмнителна, то способността на охлювения филтрат да лекува инфекции и наранявания е повече от логична – охлювите отделят слуз не само за да улеснят придвижването си, но и за да се защитят от всевъзможни бактериални или механични дразнители.  Когато телцето на охлюва се нарани или черупката се пукне, там веднага се натрупва слуз, богата на ценни градивни елементи, която бързо и ефективно подпомага процеса на регенерация.

Именно тази безценна слуз стои в основата на почти невероятното оцеляване на Helix Aspersa Müller (градински охлюв). Това е единственият животински вид, оцелял без необходимост от еволюционни промени цели 6 млн. години! Подобен факт няма как да бъде подминат от специалистите по козметология, които непрестанно търсят нови начини, средства и съставки за по-висока ефективност на своите продукти. И както често се случва, новото се оказва добре позната и доказана през вековете традиция. Ето защо през последните години екстрактът от охлюви е така широко използван компонент в козметиката. Прилага се срещу бръчки, неправилна пигментация, акне и други кожни инфекции, белези и стрии. Да – именно стрии – един от най-неприятните и почти невъзможни за коригиране естетични проблеми.

Противодействието срещу вече появили се стрии е едно от основните предназначения на Гел с екстракт от охлюви на Кройтерхоф. Както винаги и тук съставките са внимателно подбрани, обещанията не са гръмки, резултатите са клинично тествани.

Основната активна съставка на продукта е патентованият комплекс POLY-HELIXAN® – концентриран и филтриран екстракт от охлюви, който стимулира регенерацията на клетките. Той е от напълно естествен и екологичен произход. Получава се от слуз на градински охлюви, отделена при прецизно контролирани условия, която след това се концентрира, филтрира и стабилизира. Не се притеснявайте – процесът е напълно безвреден и безболезнен за животните. Веднага след събирането на ценната слуз, те се връщат в своята естествена среда.

Ефективността на POLY-HELIXAN® е изследвана в независим институт по дерматология в Германия. В рамките само на 30 дни тестовете регистрират 32% повишение на еластичността и 17% повишение на нивото на хидратация на кожата. Освен значително подобрена защитна бариера, тези резултати означават и много по-висока механична устойчивост на кожата, както и ускорение на регенеративните процеси. Всичко това се дължи изцяло на уникалния състав на екстракта, който включва:

– Алантоин – стимулира регенерацията на кожните клетки, има успокояващо, заздравяващо и изглаждащо действие;
– Витамини А, С и Е – силни антиоксиданти, стимулират синтеза на колаген;
– Алфа хидрокси киселини – нежно ексфолиращо действие, което подпомага обновяването на кожата;
– Протеолитични ензими – основен фактор в разграждането на протеините. Подобряват антибактериалната устойчивост на кожата. Съдействат за изглаждане на белези, сраствания и други;
– Колаген и еластин – основни структурни единици на кожата.

Всяка от тези съставки е от ключово значение за здравината, плътността и еластичността на кожата. Тяхното действие взаимно се допълва и в комбинация те могат съществено да подобрят състоянието й, дори когато тежки изпитания като механични наранявания, бременност, резки колебания в теглото и сурови атмосферни условия са оставили своя траен отпечатък. Тънката, отпусната кожа започва да изглежда и да се усеща по-стегната и плътна. Нейната еластичност постепенно се възстановява, фините несъвършенства се заличават, а по-сериозните стават по-малко видими. Това се отнася дори за стриите, които сме свикнали да възприемаме като непоправим дефект върху кожата. По същество те представляват разкъсвания в съединителната тъкан и веднъж възникнали, трудно могат да се повлияят от някаква терапия.

При редовно приложение на Гел с екстракт от охлюви обаче плътността на кожата значително се увеличава, а това води до съществено подобрение в нейния цялостен вид. Това е особено ясно забележимо там, където стриите са повече – по корема, бедрата, дупето. Ден след ден те изглеждат по-малко релефни, по-тесни и слети с повърхността на кожата. Постепенно неприятните бели линии се редуцират, а нови не се появяват, защото повишената плътност и еластичност на кожата я правят много по-устойчива на натоварвания.

Кройтерхоф Гел с екстракт от охлюви е лесен и приятен за ползване. Неговата лека, нежна, приятно ухаеща текстура попива много бързо и дълбоко в кожата и можете да се облечете веднага.

Ще го откриете в аптечната мрежа и на shop.bionat.bg!

За Бионат
Методи на плащане
Абонирайте се за нашия бюлетин
и вземете 10% отстъпка за първа поръчка
Не, благодаря