0

Нямате артикули в количката.

Макуларните каротеноиди – за очите, които обичате

В предишната ни статия по темата ви разказахме кои са макуларните каротеноиди, защо са ни силно необходими и как да си ги набавим.

Споменахме за двата основни фактора, които оформят нуждата от прием на хранителни добавки с лутеин и зеаксантин. Първият от тях е невъзможността да набавим необходимата доза лутеин и зеаксантин изцяло от хранителни източници. Повечето хора не биха могли да консумират няколко шепи суров спанак, броколи или моркови всеки ден, което съвсем обяснимо поражда недостиг в организма. Втората причина е нестабилността на каротеноидите – продължителното или неправилно съхранение и топлинната обработка значително намаляват наличието им в храните. Това означава, че дори да приемаме достатъчно количество от определени храни, не можем да сме сигурни дали ще получим необходимата доза от ценните каротеноиди. Ето защо правилно формулирани хранителни добавки са наистина необходими на тези, които се безпокоят за здравето на своите очи и очите на своите близки.

Добрата новина е, че на българския пазар се предлага приличен избор от подобни продукти. 
А от тази година към тях се присъедини и Визикод на Бионат Фарма – хранителна добавка, специално създадена за защита на детските очи. Визикод съдържа патентования комплекс Lutemax2020® с лутеин и зеаксантин в точното съотношение, в което се срещат и в естествените хранителни източници – 5:1.

Специална технология OmniBead™ капсулира каротеноидите в липофилни капсули. Това е изключително важно, тъй като осигурява висока стабилност и улеснено транспортиране през клетъчните мембрани, гарантирана бионаличност на лутеин и зеаксантин и висока ефективност на тяхното дозиране.

Визикод Сироп за очи е предназначен за деца над 3 г.

Той поддържа нормалното зрение при децата и предпазва от оксидативен стрес, подпомага защитата на детските очи от вредните въздействия на околната среда. Тук можем да посочим слънчевата светлина, изкуственото осветление и светлината, излъчвана от телевизионните екрани, мониторите на компютрите и дисплеите на мобилните дигитални устройства.  Тъй като е в течна форма и с приятен плодов вкус, той е подходящ и за най-малките потребители на смартфони, таблети и лаптопи.

Навярно се питате дали наистина е необходимо децата да пият добавки за здрави очи?

За съжаление, статистиките са безкомпромисни – Децата между 8 и 10 години прекарват около 5.5 часа дневно със своя компютър, таблет или телефон, а тийнейджърите са онлайн с 40% повече време отколкото са били през 2012 година! Прекомерното излагане на високоенергийна синя светлина не ни оставя избор – макулата на очите, отговорна за централното зрение се уврежда – бавно, сигурно и необратимо.

Визикод за деца над 12 години и възрастни е под формата на сашета с разтворим прах за приготвяне на вкусна напитка.

Приемът на едно саше на ден подпомага нормалното зрение и противодейства на компютърната умора. Формулата е обогатена със сух екстракт от черна боровинка. Тази ефективна комбинация оказва надеждна подкрепа на зрението, влияе благоприятно върху зрителната острота и контрастната чувствителност и е особено подходяща за хора, които работят на компютър или прекарват много време със своите мобилни дигитални устройства.

Авторитетни научни изследвания заключават, че макуларните каротеноиди, подкрепени от екстракт от черна боровинка, биха могли да помогнат и за забавяне появата на възрастово обусловени заболявания като катаракта и макулна дегенерация.

Визикод Очи е чудесен избор за поддържане на очното здраве – Вашето и на тези, които обичате. 

Търсете в аптеките или на shop.bionat.bg!

За Бионат
Методи на плащане