0

Нямате артикули в количката.

Визикод – кодът на здравите детски очи

Опасността е реална – възрастовата граница на цифровите потребители пада стремглаво. Няколко минути с таблета или смартфона осигуряват забавление за малките и спокойствие за големите – на касата в супермаркета, по време на разговор с приятелка или на плажната хавлия.
И въпреки че вредата от мобилните устройства е общоизвестна, за проблема не се говори достатъчно конкретно. Често се изтъкват просто неточните „увреждане на очите“ и „възможни комуникативни дефицити“.


В последните няколко години обаче редица изследвания заговориха за здравословните вреди от така наречената синя светлина, излъчвана от електронните устройства. При това посочените последици за здравето са плашещо конкретни и напълно доказани – една от тях е ранно развитие на макулна дегенерация.


Макулна дегенерация, или защо е необходимо да предпазим детските очи

Макулната дегенерация е деградация на тъканта на ретината (и в частност, на нейния център – макулата) – най-вътрешната обвивка на окото, чиито фоторецептори улавят и обработват образите. Повишеният оксидативен стрес деактивира процеса по унищожаване на ненужните и повредени протеини в клетките, това води до тяхното натрупване, възпаление и нарушаване на нормалната функция на клетката.
Увреждането на макулата на практика означава постепенна загуба на централно зрение. Вредите се натрупват, процесът е необратим. Заради прекомерното излагане на синя светлина от смартфони, таблети, компютри и изкуствено осветление, той започва все по-рано – още от детска възраст.

На българския пазар доскоро нямаше продукт, който да адресира този проблем при децата.

Bionat Pharma представя: Визикод сироп за очи.

Първата хранителна добавка, специално предназначена за деца, която защитава клетките от оксидативния стрес и поддържа нормалното зрение.
Сиропът съдържа уникална комбинация от макуларни каротеноиди – лутеин и зеаксантин – в достатъчна бионаличност и в стабилна форма. Това са мастноразтворими пигменти и мощни антиоксиданти, които се отлагат в макулата и действат като защитни филтри срещу високоенергийната синя светлина. Те не се синтезират в организма и могат да се получат само чрез храната. Тяхната пословична нестабилност обаче прави набавянето на достатъчни количества само от естествените хранителни източници почти невъзможно. Затова е препоръчително в определени периоди да се приемат и добре формулирани хранителни добавки.

Освен лутеин и зеаксантин, Визикод Сироп за очи съдържа и витамин А и витамин Е, известни с протективната си функция върху зрението.
Визикод Сироп за очи е специално създаден да допадне и на най-малките потребители на смартфони – хранителната добавка е в предпочитаната от децата течна форма и има приятен плодов вкус.

Търсете в аптеките и на bionat.bg 

За Бионат
Методи на плащане